augustus

Extra Weerselose Markt

wanneer
26 dec 2017 - 26 dec 2018
adres
De Weerselose Markt

Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

bezoektuin plantzoentje

rondjetuinentwente.jouwweb.nl

wanneer
9 juni - 9 september
adres
PlantZoentje

prachtige bezoektuin middenin hetTwentse landschap. Weelderige borders, een vijver, een bloemenweide geïnspireerd op 'the Dutch Wave', een must-see. www.plantzoentje.nl

Met paard en wagen door het Springendal

wanneer
4 juli - 23 oktober
adres
Hoeve Springendal

Bij hoeve Springendal vertrekt iedere woensdag en zondag om 11.00 uur een paard en wagen met twee trekpaarden er voor om een rondrit te maken door het mooie grensgebied van het Springendal. Deelname € 15,00 per persoon

Maalzondag watermolen Frans

wanneer
29 juli - 2 september
adres
Watermolen Frans

De Mosbeek heeft ons veel te vertellen; namelijk over watermolens en hun molenaars. Het waterrad van Watermolen Frans wordt al meer dan 300 jaar aangedreven door het water uit de beek.

Weekmarkt Tubbergen

Op het raadhuisplein

wanneer
31 jul 2018 - 31 jul 2019

Iedere dinsdag is er een weekmarkt in Tubbergen van 08.30u tot 13.00u op het raadhuisplein. Diverse aanbieders presenteren hun waren op deze gezellige markt.

Weerselose markt

wanneer
4 aug 2018 - 31 jul 2019
adres
De Weerselose Markt

De Weerselose markt is een bijzondere markt en uitgegroeid tot een begrip in Oost-Nederland. Deze bijzondere vrije markt trekt iedere zaterdag en elke 2de zondag van de maand duizenden mensen naar de terreinen aan de Bornsestraat.

Struinen over de heide

wanneer
07 - 21 augustus
adres
Parkeerplaats Brandtoren

Augustus is dé maand om de hei op te gaan. In deze maand kleuren grote delen van het Springendal paars door de bloeiende heide, een prachtig gezicht en een ware beleving om er door heen te struinen onder begeleiding van een natuurgids van Staatsbosbeheer.

Met de fiets de boer op

Een boerenfietstocht door prachtig Noordoost-Twente

wanneer
Vandaag
adres
Tante sien

De agrariërs in Tubbergen zetten op woensdag 15 augustus de (stal)deuren voor je open! Een schitterende fietstocht door het Twentse landschap voert je langs diverse uiteenlopende boerenbedrijven. Zij bieden een verrassend kijkje achter de schermen, voor jong en oud. Fiets mee en proef de unieke sfeer van het platteland.

Heidewandeling Dal van de Mosbeek

wanneer
Vandaag
adres
Infocentrum Ijs&Es

Ga je mee op struintocht over de Twentse heide? Woensdag 15 augustus organiseert Landschap Overijssel een wandeling. Met de natuurgids struin je over de heide vanuit het Dal van de Mosbeek.

Schröder Masterclass

wanneer
18 - 21 augustus

Volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de paardensport. Tijdens dit unieke springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige springruiters en broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters.

Avondwandeling Bronnen & Beken

wanneer
28 augustus
adres
Parkeerplaats Brandtoren

Volg de kabbelende Springendalsebeek vanaf één van haar bronnen, tot aan de romantische Grote Bronvijver. Onderweg vertelt de gids je over de planten en diersoorten die specifiek zijn voor bronnen en beken.

Ontdek Het Molenven

dagcursus , tekenen & schilderen inclusief lunch

wanneer
29 - 30 augustus
adres
Het Molenven

Wandel door het Molenven met schetsboek en aquarel potloden. Ervaar de rust en de kracht van dit oude natuurgebied en laat kleuren en geluiden op je inwerken. Leer een duidelijke schets te maken waarbij er een persoonlijke kleurenkaart gemaakt wordt. Aan de orde komen contrast, schaduw- en lichtval, perspectief en kleuren mengen. Een van de schetsen wordt in het atelier uitgewerkt met olie- of acrylverf, tot een waardevolle herinnering aan deze dag

september

Pancratiusdag 2018

wanneer
2 september

Evenals vorig jaar start de H. Pancratiusparochie het nieuwe pastorale werkjaar met de Pancratiusdag bij de kroezeboom in Fleringen op zondag 2 september. Het belooft een hele bijzondere ochtend te worden.

Grensland marathon

wanneer
2 september

Zondag 2 september is het weer zover, dan wordt voor de 13e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.

Preuf Tubbig

wanneer
9 september
adres
Centrum Tubbergen

Kom op zondag 9 september shoppen tijdens de koopzondag en geniet van live muziek, gezelligheid, een lekker hapje en meer!

Indian Summer Concert

Voor de 5e keer een bijzonder Promsconcert op een prachtige buitenlocatie

wanneer
15 - 16 september
adres
Kampkuiper Bistro - Party - Catering

Al weer voor de vijfde keer organiseert Muziekvereniging De Eendracht Almelo in samenwerking met Kampkuiper Bistro Party Catering een bijzonder, muzikaal en culinair evenement. Een muzikaal feest in lounge-setting op de prachtige buitenlocatie van Kampkuiper in Harbrinkhoek.

oktober

Glasrijk Tubbergen

Buren / Noabers / Nachbarn

wanneer
03 - 7 oktober
adres
centrum Tubbergen e.o.

Voor de 22ste editie heeft de nieuwe curator Renée Korbee samen met het bestuur van Glasrijk gekozen voor het thema: glas van de: Buren / Noabers / Nachbarn.

Herfsttintentocht Vasse 2018

35e editie

wanneer
14 oktober
adres
Café Bolscher

De jaarlijkse Herfsttintentocht in Vasse wordt georganiseerd door de plaatselijke ondernemersvereniging. Men kan wandelen, fietsen of met de auto.

november

Tubbergen heeft the Cats in the House

wanneer
3 november
adres
`t Oale Roadhoes

De songs van "the Cats" nu in een fris en nieuw tribute jasje. Op 3 november is DE tribute band van dit moment 'The Cats in the House' te zien in 't Oale Roadhoes in Tubbergen.

december

Turvenloop Langeveen

wanneer
29 dec 2018
adres
Café Restaurant Waayer

Op 29 december 2018 organiseert C.V. De Turftrappers in samenwerking met Fysiotherapie Langeveen en Café Restaurant Waaijer een hardloopevenement te Langeveen.

juli

Zomerfeesten Manderveen 2019

wanneer
26 - 28 jul 2019
adres
Kulturhus Manderveen

Tijdens het feestweekend nemen de Manderveense wijken het tegen elkaar op in het wijkenklassement. Daarnaast kan er een biertje genuttigd worden tijdens de bouwvakborrel op vrijdagmiddag. Daarnaast is er op zaterdag een spelochtend voor de 60+’ers en de kinderen en kan iedereen aanschuiven tijdens de BBQ na de zeskamp op zaterdagmiddag. En natuurlijk wordt er op de zaterdagavond feest gevierd tijdens de feestavond. Op zondagavond wordt na de wijkplayback het weekend afgesloten met een feestavond.