april

Vliegerfeest Twente

Een internationaal vliegerefeest voor jong en oud

wanneer
30 jun 2017 - 1 jul 2018
adres
Zalen Centrum Spalink

Vliegerfeest Twente is een gratis twee daags internationaal festijn waar vliegeraars uit verschillende landen hun kleine en grote vliegercreaties komen tonen.

Extra Weerselose Markt

wanneer
26 dec 2017 - 26 dec 2018
adres
De Weerselose Markt

Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

Autocross Albergen

wanneer
Morgen

De Albergse crossclub organiseert dit jaar voor de 37e keer haar jaarlijkse cross. Dit jaar zal de cross verreden worden op zondag 22 april 2018. Het eerste NK zal dit jaar gereden worden op de zandbaan in Haarle. In 2016 hadden wij de eer om het eerste NK te organiseren. Wij zullen de cross dit jaar wederom verrijden op onze oud-NK baan. Een prachtige kans om uw auto te testen voor het komende NK-seizoen.

Dressuur Geesteren

Subtop Hippisch Geesteren

wanneer
25 - 29 april
adres
Subtop hippisch Geesteren

Van 25 tot en met 29 april 2018 vindt de vijfde dressuureditie van Hippisch Geesteren plaats op de prachtige terreinen van Erve Maathuis, waar jaarlijks het internationale hoog gedoteerde CSI Twente plaatsvind.

Oranjedag Tubbergen

wanneer
27 april

Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren staat Oranjedag 2018 ook al in de steigers. Deze dag wordt op vrijdag 27 april (Koningsdag) gehouden. Achter de schermen zijn is de organisatie hard aan het werk. Deze vrijwilligers komen uit de Oranjewijk, want deze Tubbergse wijk wil er wederom een spectaculaire dag van maken. Een feest voor alle bewoners van Tubbergen en de omliggende kerkdorpen en natuurlijk ook voor alle toeristen. Voor jong en oud!

Weerselose markt

wanneer
27 april

Iedere zaterdag opnieuw is het een geweldige drukte op de Weerselose Markt. Afhankelijk van de tijd van het jaar komen er 1500 tot 5000 bezoekers.

Kingpop VAsse

wanneer
27 april

Het festival Zeg je ‘Koningsdag’ in Vasse, dan zeg je ‘Kingpop!’ 27 april is het weer zover: het laagdrempelige festival vol vermaak, creatieve spektakels maar bovenal een muzikale dag voor jong en oud!

mei

Pareldagen Vasse

wanneer
18 - 21 mei

Pinksteren 2018 staat in Vasse weer in het teken van de Pareldagen! Tijdens dit evenement is er vertier voor jong en oud! Lees hieronder het succes van het afgelopen jaar.

Volksfeesten Albergen

wanneer
18 - 21 mei

Jaarlijks knallen wij het dak van de tent tijdens het Pinksterweekend. Met de beste artiesten en een uitgebreid middagprogramma is er voor ieder wat wils. De programmering staat garant voor een knalfeest voor jong en oud!

Pinksterbrunch

wanneer
20 mei
adres
Tante Sien

Op eerste Pinksterdag kunt u bij HCR Tante Sien in Vasse vanaf 11:00 uur genieten van een heerlijke Pinksterbrunch.

Jumping Schröder Tubbergen

wanneer
25 mei - 3 juni

Van vrijdag 25 t/m zondag 3 juni 2018 wordt op het terrein van BWG Stables in Tubbergen het internationale concours Jumping Schröder Tubbergen gehouden.

Essenwandeltocht

18e Editie

wanneer
26 mei
adres
Zalencentrum De Delle

De Stichting ”Sportief Bewegen Natuurlijk” uit Tubbergen organiseert dit jaar voor de 18e keer de prachtige voorjaarswandeling door het fantastische Essenlandschap in en rondom Tubbergen.

juni

Kermis Geesteren

wanneer
01 - 3 juni

Na het succes van vorig jaar, met Geesteren Alive, zet de organisatie weer in op de laagdrempeligheid voor de lokale school- en volksfeesten.

bezoektuin plantzoentje

rondjetuinentwente.jouwweb.nl

wanneer
9 juni - 9 september
adres
PlantZoentje

prachtige bezoektuin middenin hetTwentse landschap. Weelderige borders, een vijver, een bloemenweide geïnspireerd op 'the Dutch Wave', een must-see. www.plantzoentje.nl

Zomerevent Tubbergen

wanneer
10 juni

Voor de 3e editie hopen ze natuurlijk mooi weer, net als vorig jaar. Over het gehele centrum staan meer dan 50 kraampjes.

CSI Twente

wanneer
12 - 17 juni
adres
CSI Geesteren

Het huidige CSI Twente is na de Tweede Wereldoorlog begonnen als klein landelijk concours hippique in de weilanden op de glooiende essen rond Erve Maathuis. Vanaf 1975 beschikt CSI Twente over een internationale status. Hoogtepunt van CSI Twente is traditioneel de strijd om de Grote Prijs van Twente. Deze klassieker kent een roemruchte historie met illustere winnaars en paarden. Wat te denken van legendarische combinaties zoals Hugo Simon met Gladstone, Jos Lansink met Libero H. of Thomas Fuchs met Dollar Girl? Namen die bij verstokte paardenliefhebbers als muziek in de oren klinken.

Zomerfeesten Reutum

wanneer
15 - 17 juni

Op 15, 16 & 17 juni is het weer tijd voor de zomerfeesten in Reutum. Van bingo tot beachvolleybal, er is voor iedereen wat wils tijdens dit weekend!

Dom verdan loop

Vroeg uit de veren voor de Deterink Dom Verdan Loop op 24 juni 2018

wanneer
24 juni

Op de vroege ochtend van zondag 24 juni 2018 gaat hij weer van start! Er zijn wederom verschillende afstanden en parcoursen voor hardlopers en wandelaars uitgezet in de geweldige omgeving in en rondom Reutum.

augustus

Tubbergse Fiets 4 Daagse 2018!

wanneer
07 - 10 aug 2018
adres
Stichting Sportief Bewegen Tubbergen

De Stichting ”Sportief Bewegen Natuurlijk” uit Tubbergen organiseert de Tubbergse FIETS 4 DAAGSE door de natuurlijke omgeving in en rond de gemeente Tubbergen met volledig bepijlde routes!

oktober

Herfsttintentocht Vasse 2018

35e editie

wanneer
14 okt 2018
adres
Café Bolscher

De jaarlijkse Herfsttintentocht in Vasse wordt georganiseerd door de plaatselijke ondernemersvereniging. Men kan wandelen, fietsen of met de auto.