Kindersterrenkijkavond

Kids zijn de baas in de sterrenwacht

prijs
€ 5,00 - € 8,00
locatie
Cosmos Sterrenwacht, Lattrop

Op zaterdagavond 13 januari organiseert de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een kindersterrenkijkavond. Kids zijn de baas in de sterrenwacht! We hopen natuurlijk dat het helder is, want de Maan is het begin van de avond nog te zien!

Tijdens een boeiende lezing leer je alles over het zonnestelsel. De mooiste foto’s en video’s vertellen jou het verhaal over de planeten, kometen en vallende sterren. In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld om de wintersterrenhemel te bekijken. O.a. de prachtige Orionnevel is te zien. In deze nevel worden sterren geboren. Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur inclusief pauze. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie www.cosmossterrenwacht.nl

Akkoord

Deze website maakt gebruik van Cookies om jouw bezoek aan onze website nog gemakkelijker en persoonlijker te maken. Lees meer