Goede Vrijdag Passie Mariaparochie 2018

Tijdens de Passie gedenken we Jezus van Nazareth op zijn kruisweg en denken aan vergelijkbare momenten op onze eigen levensweg. Dit gebeurt al wandelend én in de kerk van Mariaparochie.

De Passie in de Pancratius Parochie Tubbergen vind plaats op Goede Vrijdag 30 maart aanstaande.

Er wordt gestart met de veroordeling van Jezus en er wordt stil gestaan bij mensen die in deze tijd zonder proces worden veroordeeld.

Het koor Multiple Voices zingt passende liederen.

Het kruis wordt meegedragen en wie wil en kan mag het kruis dragen. De Slagwerkgroep St. Caecilia uit Geesteren zal de wandelaars begeleiden. Onderweg ontmoet Jezus zijn moeder Maria. Marieke Huttinga, begeleid door Erik Velthuis, zingt een passend lied. Er wordt stil gestaan bij alle ouders die te kampen hebben met het lijden of de dood van hun kind. Vervolgens droogt Veronica het gezicht van Jezus af. Er wordt gedacht aan alle mensen die gebaat zijn bij onze medemenselijkheid. Cliënten van DAC Tubbergen van de Twentse zorgcentra hebben dit in twee prachtige schilderijen in beeld gebracht.

Het koor Belcanto zingt passende liederen. Vervolgens komen we bij het moment dat Jezus van zijn kleren wordt beroofd. Er wordt gedacht aan mensen van wie alles is ontnomen. De jongerengroep Rock Solid van onze parochie beeld uit hoe mensen worden buitengesloten en laat zien hoe mensen verbonden kunnen zijn met elkaar. Het koor Clavis zingt. De weg wordt vervolgd naar de kerk van Mariaparochie waar de kruisiging van Jezus plaatsvindt.

Er wordt nagedacht aan alle situaties waarbij mensen geen ruimte krijgen om te leven. We gedenken dat Jezus sterft. We staan stil bij de dood van alle mensen die hun leven geven voor onze toekomst. Vervolgens mogen wij geloven dat de dood niet het einde is en richten wij onze blik op Pasen. Het koor Cantabilé zingt passende liederen.

De wandeling bedraagt drie en een halve kilometer en loopt door Habrinkhoek en Mariaparochie.

Verzamelen is om 18:30 uur op het speelplein achter basisschool St. Alphonsus aan de Almeloseweg 209 en vertrekken om 19:00 uur.

Wie het hele gebeuren in de kerk wil meemaken wordt verwacht in de kerk van Mariaparochie om 19:30 uur.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij de school of bij restaurant Tibbe aan de overkant.

De werkgroep ‘De Passie’ hoopt dat ze met veel mensen deze bijzondere momenten op Goede Vrijdag te mogen beleven.

Info: Pastor Jacqueline Meupelenberg ( tel. 06-20486904) en pastor Christianne Saris ( 06-20486904)

Klik hier voor de website van de Pancratiusparochie.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter