Schröder Masterclass

prijs
gratis

Volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de paardensport. Tijdens dit unieke springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige springruiters en broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters.

Volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de paardensport. Op dinsdag 16 augustus wordt in het hartje van het dorp voor de zeventiende keer de Schröder Masterclass gehouden. Een uniek springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige broers Wim, Ben en Gerco Schröder jaar in jaar uit hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters, onder wie wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam en voormalig Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink.

De Schröder Masterclass wordt dit jaar alweer voor de zeventiende keer gehouden. Wat begon als een leuk idee, om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is inmiddels uitgegroeid tot een topevenement en publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. De organisatie is erg blij met de grote publieke belangstelling en elk jaar de toezegging van tal van sponsoren.

Het centrumplein van Tubbergen verandert voor de gelegenheid in een piste met speciaal zand waarin zes hindernissen worden gebouwd. Bij het Masterspringen staan de hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt bereikt. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Net als voorgaande jaren wordt om de te verwachten grote toeloop te kunnen opvangen, een grote zittribune gebouwd om en rond het plein, zodat iedereen deze spannende strijd kan volgen. Voor de zittribune is dinsdag een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester, de VVV en boekwinkel Heinink, alle te Tubbergen. De Schröder Masterclass begint om 19.00 uur.

Helaas hebben Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam dit jaar moeten afzeggen vanwege hun deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Dit benadrukt echter ook op welk niveau de Schröder Masterclass zich afspeelt. Behalve Ben en Wim Schröder mengen onder andere Marc Houtzager, ( lid van het Nederlandse Team tijdens de OS van Beijing) Tom Brinkman, Gert-Jan Bruggink, Jesper Romp (winnaar in 2013 en 2014), titelverdediger Eric ten Cate (foto) en Hendrik Jan Schuttert zich in de strijd. Zij strijden om de goed gevulde prijzenpot die er elk jaar klaar staat. Na afloop is er het altijd gezellige ruiterbal in en rondom ’t Oale Roadhoes met medewerking van Toronto Drive-in.