Oogstdag bij Watermolen Frans

Nieuwsgierig naar oude ambachten? Kom zondag 29 juli naar de oogstdag bij Watermolen Frans. Een gezellige middag voor de hele familie.

Op de akker achter de molen wordt op traditionele wijze de rogge van het land gehaald. Maar er wordt ook wol en vlas gesponnen, bezoekers mogen meehelpen. De molenaars stropen de mouwen op en malen het graan tot meel. De middag is van 12.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Heb je zelf wel eens wol gesponnen? Hoe houdt de schaapsherder haar schapen bij elkaar? En weet je wat garves zijn? Je ontdekt het allemaal op het oogstfeest bij Watermolen Frans. Op de akker oogsten de mannen de rogge op ambachtelijke wijze, de vrouwen binden de oogst mooi op. Neem ook een kijkje bij de schaapsherderin en haar kudde. De middag is niet alleen een kijkmiddag, ook mag je zelf aan de slag. Probeer eens wol of vlas te spinnen. Of maak een mooie vlinder van vilt. De middag is leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Praktische informatie De oogstdag is zondag 29 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie is Watermolen Frans in Mander. De middag is gratis. Parkeren kan bij Watermolen Bels, Bergweg 8 in Mander. Vanuit hier is het een korte wandeling naar Watermolen Frans. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Wanneer

Prijzen

Toegang gratis!

Locatie

Watermolen Frans

Adres
Oosteriksweg 26, 7663 TA Mander
Telefoon
0529401731
E-mail
Website
landschapoverijssel.nl/eropuit/twente/molen-frans

Tip je vrienden

facebook twitter