Sinterklaasfeest in watermolen Frans

Heb jij zin in versgebakken pepernoten? Zondagmiddag 2 december is het Sinterklaasfeest in Watermolen Frans. We gaan lekkere pepernoten bakken in de oude houtoven van de molen. En wie weet komt Sinterklaas ook nog even langs?

De molenaar is ook aanwezig, hij heeft alle tijd om tekst en uitleg te geven over het malen. En wie weet komen de Sint en zijn pieten ook nog even langs. De middag is leuk voor het hele gezin en duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Zelf gebakken pepernoten smaken het best. Of niet? Daar kom je tijdens het Sinterklaasfeest op 2 december wel achter. Kinderen helpen mee met het bakken van verse pepernoten in de houtgestookte oven van de watermolen. De molenaar heeft de oven speciaal hiervoor lekker warm gestookt. Het is ook een beetje spannend feestje, want wie weet komen Sint en zijn pieten ook op al dit lekkers af. Het Sinterklaasfeest is een gezellige familiemiddag voor jong en oud!

De molen draait Zondag 2 december is het dubbel feest want Watermolen Frans draait. Het water spettert er lustig op los in het rad en binnen draait de graanmolen. De vrijwilliger molenaar vertelt je graag meer over de watermolen en zijn geschiedenis.

Praktische informatie Het Sinterklaasfeest is zondag 2 december van 12.00 tot 16.00 uur. Bijdrage voor het pepernoten maken is € 2,50 per kind. Ook voor donateurs. Graag ter plekke contant betalen. Locatie is Watermolen Frans. Bij het Info IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse is parkeergelegenheid. Vanuit hier loopt een paadje naar Watermolen Frans, niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Wanneer

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs
  • gratis Prijs voor leden

Locatie

Watermolen Frans

Adres
Oosteriksweg 26, 7663 TA Mander
Telefoon
0529401731
E-mail
Website
landschapoverijssel.nl/eropuit/twente/molen-frans

Tip je vrienden

facebook twitter