Herfsttintentocht Vasse 2018, 35e editie

De jaarlijkse Herfsttintentocht in Vasse wordt georganiseerd door de plaatselijke ondernemersvereniging. Men kan wandelen, fietsen of met de auto.

35E EDITIE HERFSTTINTENTOCHT OP ZONDAG 14 OKTOBER 2018

Het evenement Herfsttintentocht bestaat uit een drietal soorten routes, t.w. wandel-, fiets- en autoroute. Per soort route bestaat het aantal weer uit verschillende lengten. Daar waar de deelnemer bij de wandelroute kan kiezen uit drie afstanden, is deze bij de fietsroute beperkt tot twee. De autoroute is beperkt tot één enkele afstand.

Bij het uitzetten van de routes wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met elkaar. Het aantal kruisingen met verschillende routes wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast streeft de organisatie ernaar om elk jaar weer een nieuwe route te realiseren. Niet voorkomen kan worden, dat sommige wegen opgenomen zijn in eerdere edities.

Voor de innerlijke mens is er voldoende tijd en ruimte ingebouwd. Elke route heeft een pauzepunt en eindigt bij een horecaondernemer. Traditioneel wordt er onder andere stamppot c.q. zuurkool met worst en spek geserveerd tegen een aangepast tarief. De deelnemer kan zelf kiezen of en zo ja bij welke horecagelegenheid hiervan gebruikt maakt.

In verband met meerdere evenementen heeft de organisatie ervoor gekozen om vanaf 2017 dit evenement een week later op de agenda te plaatsen. Hierdoor tracht men tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers (meer herfstkleuren in de natuur; minder last van andere evenementen en na de “maisoogst”). Of en zo ja of iedereen wordt voldaan aan haar wensen hangt mede af van moeder natuur.

Een andere wijziging betreft het pauzepunt van de autoroute. Het bestuur van de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen e.o. is zich bewust van de aantrekkingskracht van Vasse en haar omgeving op toeristen. Echter het bestuur is ook de mening toegedaan, dat het toerisme binnen de gemeente Tubbergen verder reikt dan alleen Vasse/ Manderveen. Daarom heeft ze besloten, dat voor de autoroute elk jaar een horecagelegenheid wordt gekozen buiten de Vasse en Manderveen. Let op: De wandelroutes gaan o.a. door omliggende natuurgebieden van Vasse en volgen smalle bospaden, die minder of niet geschikt zijn voor scootmobielen. 

STARTPLAATSEN

In verband met de controle van de routes wordt het juiste aantal kilometers uiterlijk 1 week voor het evenement geplaatst op de website.

  • Korte fietsroute; Start Cafe Restaurant Bolscher, 10.00 – 14.00u
  • Lange fietsroute; Start Cafe Restaurant Bolscher, 10.00 – 14.00u

  • Korte wandelroute; Start Hotel Rest. Tante Sien, 10.00 – 14.00u

  • Middellange wandelroute; Start Hotel Rest. Tante Sien, 10.00 – 14.00u
  • Lange wandelroute; Start Hotel Rest. Tante Sien, 10.00 – 14.00u

  • Autoroute ; Start Hotel Rest. Tante Sien, 10.00 – 14.00u


KOSTEN

De kosten zijn € 4,50 per persoon voor wandelaars en fietsers en € 9,00 per auto. Uiteraard zijn ook dit jaar weer consumptiebonnen bijgesloten en hebben wij een leuke puzzel voor u in petto. Voor de deelnemers aan de diverse tochten is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. 

PAUZEPLAATSEN

De pauzepunten zijn resp. bij Restaurant Watermolen Bels (Mander), Restaurant & Kegelcentrum Nijhuis (Mander). De Manderveense Aardbei en een verrassing (voor de deelnemers aan de autoroute)

Bij deze pauzepunten is de mogelijkheid aanwezig om gebruik te maken van een lopend buffet. Het buffet is door de ondernemers op een eigen wijze ingericht.

ZUURKOOLMAALTIJD

Na de diverse tochten zullen ook dit jaar weer de heerlijke zuurkoolmaaltijden geserveerd worden bij onderstaande horecagelegenheden, kosten € 13,50. Reserveren is niet noodzakelijk. Hotel-restaurant Tante Sien in Vasse Café-restaurant Bolscher in Vasse Kegelcentrum-restaurant Nijhuis in Mander

PARKEREN

Voor de deelnemers aan de diverse tochten is gratis parkeergelegenheid aanwezig in Vasse. Graag de instructies van de verkeersbegeleiders opvolgen. Parkeren is voor eigen risico.

INLICHTINGEN

Voor overige inlichtingen kunt u zich in verbinding stellen met een van de deelnemende horecabedrijven. De wandelroutes gaan o.a. door omliggende natuurgebieden van Vasse en volgen smalle bospaden, die minder of niet geschikt zijn voor scootmobielen.

Wanneer

Locatie

Café Bolscher

Adres
Denekamperweg 135, 7661RJ
Website
www.herfsttintentocht.nl

Tip je vrienden

facebook twitter