Mit polka durch die welt nach Vasse

Op zondag 25 november zal er weer een unieke oberkrainer dag gehouden worden bij cafe restaurant zaal Bolscher te Vasse. Het is weer gelukt om een van de topkapellen op volksmusik en oberkrainer gebied naar de Twentse regio te halen! SASO AVSENIK und deine Oberkrainer.

Deze top oberkrainerkapel komt uit Slovenië met Saso Avsenik als muzikale leider en die is zoals de naam al doet vermoeden de kleinzoon van de legendarische Slavko Avsenik. Zij spelen hoofdzakelijk in de alpenlanden met zeer vele optredens in Duitsland.

Gemiddeld 4 a 5 keer per week zijn ze on tour, door Europa. Het jonge enthousiaste ensemble bestaat uit 5 muzikanten in oberkrainer-bezetting en een zanger en zangeres. Zij brengen alleen de pure oberkrainermuziek en worden door kenners op dit moment tot de besten in dit genre gerekend. Saso Avsenik und Seine Oberkrainer maken in november een tour door Duitsland en zodoende was de gelegenheid om één en ander te combineren en ook in Vasse wilden zij natuurlijk graag weer een optreden verzorgen. En jawel voor het 7e jaar in Vasse. Na het succes van de vorige jaren, een overvolle zaal met heel veel enthousiaste oberkainerfans, uit de Twentse regio en ver hierbuiten, waren zij zeker weer bereid om naar Vasse te komen. Inmiddels hebben zij voor Vasse al een zeer warm hart gekregen en wordt zaal Bolscher al bijna vanzelfsprekend in hun tourschema opgenomen.


Mede hierdoor gaan zij op zondag 25 november 2 concerten in Vasse geven:

  • Een middag concert vanaf 12.30 uur
  • Een avond concert vanaf 18.00 uur

Dit zijn ook tevens de enige 2 optredens in Nederland en in de nabije Duitse regio dit jaar. Alle grote Slavko hits zullen weer in Vasse met volle borst worden meegezongen. In de echte Sloveense klederdracht worden walsen en polka's instrumentaal en gezongen ten gehore gebracht. De muziek is vrolijk, pittig dan wel melancholisch van karakter. De polka's en walsen kennen uitersten van opzwepend instrumentaal tot ontroerend melodieus.

Oberkrainermuziek komt oorspronkelijk uit Slovenië, meer precies uit het plaatsje Begunje. Begunje is de thuisplaats van de familie Avsenik en inmiddels wordt het ouderlijk Restaurant - hotel “Gasthaus Avsenik” geleid door de jongste zoon van Slavko, de vader van Saso: Gregor Avsenik, die ook nog regelmatig als gast optreedt met zoon Saso Avsenik. Een aantal muzikanten oefent en speelt en hebben nog als "kleine Bube" met die Oberkrainer en met Slavko Avsenik opgetreden.
Saso und seine Oberkrainer maken een stormachtige carrière, een overvolle agenda met heel veel optredens. Ook zijn ze veelvuldig te zien in de Duitse volkstumliche TV programma's zoals MUSIKANTENSTAD'L , MELODIE DER HEIMAT en in juli dit jaar waren ze nog te gast in het grote Oostenrijkse volksmuziekspektakel Wenn die musi spielt, Sommer Program.

Dus zondag 25 november 2 unieke konzerten in Vasse, een echte “oberkrainerfest-tag” met alle bekende oberkrainerhits van Slavko Avsenik zoals: auf der autobahn, das hirtenlied, trompetenecho, wigel wogel polka en natuurlijk es ist so schön ein musikant zu sein.

Kortom voor de echte Slavko fan een fantastisch gebeuren en niet te missen in zaal Bolscher Vasse. Wees er snel bij want vol is vol, op dit moment is de kaartverkoop al goed op gang, want deze unieke muziekgroep is niet zo vaak te beluisteren in de Twentse regio.

Vandaar ook deze tijdige aankondiging !! Kaarten reserveren + afhalen a € 23,50 per concert > tel. 0541 680215


Wanneer

Locatie

eetcafe bolscher

Adres
denekamperweg135, Vasse

Tip je vrienden

facebook twitter