Weetjes

 1. Reutum

  Reutum

  Adres
  Kerkstraat, Reutum

  Tussen Reutum en Weerselo staat de korenmolen De Vier Winden. De molen staat op het grondgebied van de gemeente Tubbergen en hoort bij Reutum.

 2. Manderveen

  Manderveen

  Dichtbij Manderveen, op de Manderheide, liggen de Cirkels van Jannink. Deze twee zuivere cirkels van 4 en 6 hectare werden door de familie Jannink aangelegd.

 3. Langeveen

  Langeveen

  Langeveen staat bekend om de Engbertsdijksvenen. Dit Staatsnatuurmonument ligt nét over de grens van de gemeente Tubbergen (tussen het dorp Vriezenveen en het dorp Kloosterhaar).

 4. Vasse

  Vasse

  Het dorp Vasse profileert zich als ‘de Parel van Twente’, en dat is terecht! Vasse is een prachtig toeristisch dorpje dat u zeker gezien moet hebben.

 5. Fleringen

  Fleringen

  Op de Fleringer es, even buiten de kerkdorp Fleringen, staat de oudste eik van Nederland de Kroezeboom

 6. Tubbergen

  Tubbergen

  Adres
  Raadhuisplein 4, 7651CV Tubbergen

  Het dorp Tubbergen heeft vanouds de meeste inwoners en vormt het bestuurlijke en geografische middelpunt van de gemeente Tubbergen.

 7. Albergen

  Albergen

  Adres
  Ootmarsumsestraat, Albergen

  Het is aan niets meer te zien in Albergen, maar op de plek van de huidige St. Pancratiuskerk stond ooit het grootste klooster van Twente.

 8. Geesteren

  Geesteren

  Geesteren wordt gekenmerkt door St. Pancratiuskerk uit 1926 met een aantal prachtige muurschilderingen en de steigerende paarden.